GRE 110 elektrische wals

Onze GRE 110 is een volledig elektrisch aangedreven statische 12 ton drierolwals opgebouwd volgens het circulaire principe. De machine wordt volledig elektrisch aangedreven en heeft een actieradius van ruim 10 draaiuren. Met de inzet van deze wals wordt bijgedragen aan de emissievrije realisatie van nieuwe wegen.

De GRE 110 drierolwals

De GRE 110 is een 12 ton statische drierolwals (HAMM HW90). De massa is zijn kracht: deze wals wordt ingezet bij het verdichten van puinbanen en asfaltlagen zonder trillen. Grote oppervlakken kunnen stiller en met minder grondbeweging verdicht worden. Een statische wals is in een bewoonde werkomgeving een must om werkzaamheden met minder overlast uit te voeren. Vooral in Nederland zijn deze walsen populair.

“De stikstofcrisis in de (wegen)bouw vraagt om innovatieve oplossingen. Om ook in steden of kwetsbare gebieden aan de weg te kunnen werken is een duurzaamheidsslag nodig die we vijf jaar geleden nog voor onmogelijk hielden.”

Circulaire werkwijze

De statische drierolwals HW90 wordt al 10 jaar niet meer geproduceerd maar is nog steeds erg populair bij infra aannemers en verhuurbedrijven in Nederland. Door deze walsen in te nemen en compleet nieuw op te bouwen geven wij deze populaire machine weer een tweede leven. Wij halen deze “drierollers” daarom terug van de aannemers, halen de machine volledig uit elkaar, laten hem zandstralen en coaten, bouwen hem opnieuw met nieuwe onderdelen en spuiten alles over in de bedrijfskleuren van de aannemer. In plaats van de oude dieselmotor krijgt de wals een elektromotor met accupakket dat een actieradius van minimaal 10 draaiuur garandeert. Een uitstootvrije machine gemaakt volgens het circulaire principe. Hiermee leveren wij samen met de aannemer een bijdrage aan de circulaire economie!

Afspraak maken

Meer weten over de mogelijkheden? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Waarom emissievrij asfaltverwerkingsmaterieel?

 Hoge actieradius

Circulair

 Minder geluid en trillingen

 Duurzaam en emissievrij wegen aanleggen

Veilig en gezond werken

 Toekomstbestendig asfalteren

 Gunstige subsidiemogelijkheden

 Elektrisch en waterstof aangedreven

 Géén stikstof uitstoot

 Bijdragen aan een schoner milieu

 Nieuwe en verantwoorde manier van werken

 Geen rookgassen die ingeademd kunnen worden

Service en onderhoud

In onze werkplaats wordt ook de technische service en het onderhoud van de elektrische machines uitgevoerd. Naast alle noodzakelijke cursussen hebben onze monteurs ook een opleiding “hoog voltage” (NEN – 9140: 2019) voltooid. Hierdoor zijn zij bevoegd om het speciale onderhoud aan elektrisch aangedreven materieel uit te voeren. Onze monteurs zijn bekend met de nieuwste toegepaste technieken. Met onze eigen storingsdienst zijn wij in staat om 24/7 service te verlenen en onze opdrachtgevers te ondersteunen.

Inzetbaarheid

Onze statische drierolwals (de GRE 110) heeft een actieradius van minimaal 10 draaiuren. Opladen en hij is weer inzetbaar voor een nieuwe werkdag. Met onze geëlektrificeerde machines voldoen we aan de strenge milieueisen om emissievrij te kunnen werken.

Financiering

De ontwikkeling en bouw van deze GRE 110 elektrische wals wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiëring van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.