GRE 110 elektrische wals

Onze GRE 110 is een volledig elektrisch aangedreven statische 12 ton drierolwals opgebouwd volgens het cradle to cradle principe. De machine wordt volledig elektrisch aangedreven en heeft een actieradius van ruim 10 draaiuren. Met de inzet van deze wals wordt bijgedragen aan de emissieloze realisatie van nieuwe wegen.

De GRE 110 drierolwals

De GRE 110 is een 12 ton statische drierolwals (HAMM HW90). De massa is zijn kracht: deze wals wordt in gezet bij het verdichten van puinbanen en asfaltlagen en kan grote verdichting van het oppervlak bereiken zonder trillen. Een statische wals is in een bewoonde werkomgeving een must om werkzaamheden met minder overlast uit te voeren. Vooral in Nederland zijn deze walsen populair.

“De stikstofcrisis in de (wegen)bouw vraagt om innovatieve oplossingen. Om ook in steden of kwetsbare gebieden aan de weg te kunnen werken is een duurzaamheidsslag nodig die we vijf jaar geleden nog voor onmogelijk hielden.”

Cradle to cradle principe

De statische drierolwals HW90 wordt al 10 jaar niet meer geproduceerd maar is nog steeds erg populair bij infra aannemers en verhuurbedrijven in Nederland. Door deze walsen in te nemen en compleet nieuw op te bouwen geven wij deze populaire machine weer een tweede leven. Wij halen deze “drierollers” daarom terug van de aannemers, halen de machine volledig uit elkaar, laten hem zandstralen en coaten, bouwen hem opnieuw met nieuwe onderdelen en spuiten alles over in de bedrijfskleuren van de aannemer. In plaats van de oude dieselmotor krijgt de wals een elektromotor met accupakket dat een actieradius van minimaal 10 draaiuur garandeert. Een uitstootvrije machine gemaakt volgens het cradle to cradle (hergebruik) principe. Hiermee leveren wij samen met de aannemer een bijdrage aan de circulaire economie!

Afspraak maken

Meer weten over de mogelijkheden? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Waarom emissieloos asfaltverwerkingsmaterieel?

 Hoge actieradius

 Cradle to cradle principe

 Minder geluid en trillingen

 Duurzaam en emissieloos wegen aanleggen

Veilig en gezond werken

 Toekomstbestendig asfalteren

 Gunstige subsidiemogelijkheden

 Elektrisch en waterstof aangedreven

 Géén stikstof uitstoot

 Bijdragen aan een schoner milieu

 Nieuwe en verantwoorde manier van werken

 Geen rookgassen die ingeademd kunnen worden

Service en onderhoud

In onze werkplaats wordt ook de technische service en het onderhoud van de elektrische machines uitgevoerd. Naast alle noodzakelijke cursussen hebben onze monteurs ook een opleiding “hoog voltage” (NEN – 9140: 2019) voltooid. Hierdoor zijn zij bevoegd om het speciale onderhoud aan elektrisch aangedreven materieel uit te voeren. Onze monteurs zijn bekend met de nieuwste toegepaste technieken. Met onze eigen storingsdienst zijn wij in staat om 24/7 service te verlenen en onze opdrachtgevers te ondersteunen.

Inzetbaarheid

Onze statische drierolwals (de GRE 110) heeft een actieradius van minimaal 10 draaiuren. Opladen en hij is weer inzetbaar voor een nieuwe werkdag. Met onze geëlektrificeerde machines voldoen we aan de strenge milieueisen om emissieloos te kunnen werken.

Financiering

De ontwikkeling en bouw van deze GRE 110 elektrische wals wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiëring van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.