GRE VE500 bitumen sproeiwagen

Onze GRE VE500 bitumen sproeiwagen is volledig elektrisch, zowel de wagen, de sproei installatie als de emulsietank. Deze wagen heeft een actieradius van 350 km . Met het gebruik van deze bitumen sproeiwagen wordt de aanleg van emissievrije wegen gerealiseerd.

De GRE VE500 bitumen sproeiwagen

De GRE VE500 heeft een actieradius van 350 km. De elektrisch verschuifbare sproeibalk is in hoogte verstelbaar. De inhoud van de emulsietank wordt eveneens elektrisch op temperatuur gehouden. De sproeinozzels zijn separaat instelbaar. Verder wordt de wagen geleverd inclusief sproeiend en slanghaspel. Het interactieve bedieningsdisplay is eenvoudig te bedienen. De status van de machine is op afstand uitleesbaar.  

“De stikstofcrisis in de (wegen)bouw vraagt om innovatieve oplossingen. Om ook in steden of kwetsbare gebieden aan de weg te kunnen werken is een duurzaamheidsslag nodig die we vijf jaar geleden nog voor onmogelijk hielden.”

De GRE bitumen sproeiwagen biedt infra aannemers en verhuurbedrijven in Nederland de mogelijkheid om projecten volledig emissievrij uit te voeren. In toevoeging op deze bitumen sproeiwagen bieden wij ook een elektrische wals en een elektrische asfaltmachine aan.

Circulair

GRE neemt bestaande asfaltverwerkingsmachines in en bouwt ze om naar een elektrische variant. Zo krijgen deze machines een tweede leven. De machine wordt opgehaald bij de aannemer en volledig gedemonteerd. Het chassis wordt schoongemaakt, gezandstraald en gecoat. Vervolgens wordt hij opgebouwd met nieuwe en herbruikbare onderdelen. Tot slot wordt hij gespoten in de bedrijfskleuren van de aannemer. In plaats van de oude dieselmotor krijgt de machine een elektromotor met accupakket. Hiermee leveren wij samen met de aannemer een bijdrage aan de circulaire economie!

Afspraak maken

Meer weten over de mogelijkheden? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Waarom emissievrij asfaltverwerkingsmaterieel?

 Hoge actieradius

Circulair

 Minder geluid en trillingen

 Duurzaam en emissievrij wegen aanleggen

Veilig en gezond werken

 Toekomstbestendig asfalteren

 Gunstige subsidiemogelijkheden

 Elektrisch en waterstof aangedreven

 Géén stikstof uitstoot

 Bijdragen aan een schoner milieu

 Nieuwe en verantwoorde manier van werken

 Geen rookgassen die ingeademd kunnen worden

Service en onderhoud

In onze werkplaats wordt de technische service en het onderhoud van de elektrische machines uitgevoerd. Naast alle noodzakelijke cursussen hebben onze monteurs ook een opleiding “hoog voltage” (NEN – 9140: 2019) voltooid. Hierdoor zijn zij bevoegd om het speciale onderhoud aan elektrisch aangedreven materieel uit te voeren. Onze monteurs zijn bekend met de nieuwste toegepaste technieken. Met onze eigen storingsdienst zijn wij in staat om 24/7 service te verlenen en onze opdrachtgevers te ondersteunen.

Financiering

De ontwikkeling en bouw van deze GRE elektrische asfaltset wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiëring van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.