GRE elektrische asfaltmachine

Onze GRE A120 is een volledig elektrisch aangedreven asfaltspreidmachine. Deze machine heeft een wisselbaar batterijpakket. Met de inzet van deze asfaltmachine wordt bijgedragen aan de emissievrije realisatie van nieuwe wegen.

De GRE A120 asfaltmachine

Onze GRE A120 is een elektrisch aangedreven asfaltspreidmachine (V800 – 3i) met een werkbreedte van 1.70 – 3.40 m. Het balkverwarmingssysteem is energiezuinig en heeft een variabele temperatuursregeling. Deze machine heeft een 80 kWh wisselbaar batterijpakket. De originele gebruiksinterface is behouden waardoor de bediening min of meer gelijk blijft.

“De stikstofcrisis in de (wegen)bouw vraagt om innovatieve oplossingen. Om ook in steden of kwetsbare gebieden aan de weg te kunnen werken is een duurzaamheidsslag nodig die we vijf jaar geleden nog voor onmogelijk hielden.”

Circulaire werkwijze

Door asfaltmachines opnieuw op te bouwen geeft GRE deze machines een tweede leven. We halen de gebruikte machines op bij de infra aannemer. De machine wordt volledig gedemonteerd. Vervolgens wordt hij gezandstraald en gecoat. De machine wordt opnieuw opgebouwd met oude herbruikbare en nieuwe onderdelen. Als laatste spuiten we alles over in de bedrijfskleuren van de aannemer. In plaats van de oude dieselmotor krijgt de asfaltmachine een elektromotor met verwisselbaar accupakket. Een uitstootvrije machine opgebouwd volgens het circulaire principe. Hiermee leveren wij samen met de aannemer een bijdrage aan de circulaire economie!

Afspraak maken

Meer weten over de mogelijkheden? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Waarom emissievrij asfaltverwerkingsmaterieel?

 Hoge actieradius

Circulair

 Minder geluid en trillingen

 Duurzaam en emissievrij wegen aanleggen

Veilig en gezond werken

 Toekomstbestendig asfalteren

 Gunstige subsidiemogelijkheden

 Elektrisch en waterstof aangedreven

 Géén stikstof uitstoot

 Bijdragen aan een schoner milieu

 Nieuwe en verantwoorde manier van werken

 Geen rookgassen die ingeademd kunnen worden

Service en onderhoud

In onze werkplaats wordt de technische service en het onderhoud van de elektrische machines uitgevoerd. Naast alle noodzakelijke cursussen hebben onze monteurs ook een opleiding “hoog voltage” (NEN – 9140: 2019) voltooid. Hierdoor zijn zij bevoegd om het speciale onderhoud aan elektrisch aangedreven materieel uit te voeren. Onze monteurs zijn bekend met de nieuwste toegepaste technieken. Met onze eigen storingsdienst zijn wij in staat om 24/7 service te verlenen en onze opdrachtgevers te ondersteunen.

Financiering

De ontwikkeling en bouw van deze GRE elektrische asfaltmachines wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiëring van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.