GRE T120 elektrische wals

Onze GRE T120. Een volledig elektrisch aangedreven 9 ton tandem-trilwals opgebouwd volgens het zogeheten circulaire principe. Deze machine is volledig elektrisch aangedreven en heeft een wisselbaar batterijpakket. Met de inzet van deze wals wordt bijgedragen aan de emissieloze realisatie van nieuwe wegen.

De GRE T120 tandemwals

De GRE T120 is een 9 ton tandem-trilwals (BOMAG BW174 AP). De GRE T120 wordt gebruikt op grote projecten zoals de aanleg van (snel)wegen, grote parkeerterreinen of industriegebieden. Hij is voorzien van twee 115 kWH batterij wisselpakketten. Deze universele batterijpakketten kunnen via een sledesysteem makkelijk verwisseld worden op locatie. Dit universele batterijpakket wordt ook gebruikt in de GRE A300 asfaltmachine en de GRE Z240 zandbaanwals. De pakketten hebben een werkcapaciteit van 8 uur.

“De stikstofcrisis in de (wegen)bouw vraagt om innovatieve oplossingen. Om ook in steden of kwetsbare gebieden aan de weg te kunnen werken is een duurzaamheidsslag nodig die we vijf jaar geleden nog voor onmogelijk hielden.”

Circulaire werkwijze

Deze 9 ton tandemwals is erg populair bij infra aannemers en verhuurbedrijven in Nederland voor gebruik op grotere projecten. Door deze walsen in te nemen en compleet nieuw op te bouwen geven wij deze machine een tweede leven. Wij halen deze walsen daarom terug van de aannemer, halen de machine volledig uit elkaar, laten hem zandstralen en coaten, bouwen hem opnieuw met nieuwe onderdelen en spuiten alles netjes over in de bedrijfskleuren van de aannemer. In plaats van de oude dieselmotor krijgt de wals een elektromotor met accupakket dat een actieradius van 8 draaiuren. Een uitstootvrije machine gemaakt volgens het circulaire principe. Hiermee leveren wij samen met de aannemer een bijdrage aan de circulaire economie!

Afspraak maken

Meer weten over de mogelijkheden? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Waarom emissievrij asfaltverwerkingsmaterieel?

 Hoge actieradius

Circulair

 Minder geluid en trillingen

 Duurzaam en emissievrij wegen aanleggen

Veilig en gezond werken

 Toekomstbestendig asfalteren

 Gunstige subsidiemogelijkheden

 Elektrisch en waterstof aangedreven

 Géén stikstof uitstoot

 Bijdragen aan een schoner milieu

 Nieuwe en verantwoorde manier van werken

 Geen rookgassen die ingeademd kunnen worden

Service en onderhoud

In onze werkplaats wordt ook de technische service en het onderhoud van de elektrische machines uitgevoerd. Naast alle noodzakelijke cursussen hebben onze monteurs ook een opleiding “hoog voltage” (NEN – 9140: 2019) voltooid. Hierdoor zijn zij bevoegd om het speciale onderhoud aan elektrisch aangedreven materieel uit te voeren. Onze monteurs zijn bekend met de nieuwste toegepaste technieken. Met onze eigen storingsdienst zijn wij in staat om 24/7 service te verlenen en onze opdrachtgevers te ondersteunen.

Inzetbaarheid

De T120 tandemwals heeft twee 115kWh wisselbare batterijpakketten. Deze pakketten kunnen op locatie vervangen worden waardoor het werk maar kort onderbroken wordt. Deze batterijpakketten worden ook gebruikt in de GRE Z240 zandbaanwals en de GRE A300 asfaltmachine. Met onze geëlektrificeerde machines voldoen we aan de strenge milieueisen om emissievrij te kunnen werken.

Financiering

De ontwikkeling en bouw van deze GRE T120 elektrische wals wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiëring van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.