GRE Z240 elektrische wals

Onze GRE Z240, een volledig elektrisch aangedreven zandbaanwals opgebouwd volgens het zogeheten circulaire principe. De machine wordt volledig elektrisch aangedreven en heeft twee wisselbare batterijpakketten. Met de inzet van deze wals wordt bijgedragen aan de emissievrije realisatie van nieuwe wegen.

De GRE Z240 zandbaanwals

De GRE Z240 is een 12 ton zandbaanwals (BOMAG BW211). De machine heeft een werkbreedte van 213cm. Deze 12 ton wals wordt gebruikt voor het verdichten van fundering- en onderlagen voor wegen en terreinen op grote projecten. De twee 115 kWh batterij wisselpakketten zijn achterop de machine gemonteerd en kunnen op locatie verwisseld worden. Dit universele wisselpakket wordt ook gebruikt bij onze GRE T120 9 ton tandemwals en GRE A300 asfaltmachine.

“De stikstofcrisis in de (wegen)bouw vraagt om innovatieve oplossingen. Om ook in steden of kwetsbare gebieden aan de weg te kunnen werken is een duurzaamheidsslag nodig die we vijf jaar geleden nog voor onmogelijk hielden.”

Circulaire werkwijze

De zandbaanwals is een veelgebruikte machine bij infra aannemers en verhuurbedrijven in Nederland voor gebruik op grote projecten. Door deze walsen in te nemen en compleet nieuw op te bouwen geven wij deze machine een tweede leven. GRE haalt deze walsen terug van de aannemer. De machine wordt volledig uit elkaar gehaald. Hij wordt gezandstraald en gecoat. Vervolgens bouwen wij hem opnieuw op met oude herbruikbare en nieuwe onderdelen. De machine wordt gespoten in de bedrijfskleuren van de aannemer. In plaats van de oude dieselmotor krijgt de wals een elektromotor met een wisselbaar batterijpakket. Een uitstootvrije machine gemaakt volgens het circulaire principe. Hiermee leveren wij samen met de aannemer een bijdrage aan de circulaire economie!

Afspraak maken

Meer weten over de mogelijkheden? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Waarom emissievrij asfaltverwerkingsmaterieel?

 Hoge actieradius

Circulair

 Minder geluid en trillingen

 Duurzaam en emissievrij wegen aanleggen

Veilig en gezond werken

 Toekomstbestendig asfalteren

 Gunstige subsidiemogelijkheden

 Elektrisch en waterstof aangedreven

 Géén stikstof uitstoot

 Bijdragen aan een schoner milieu

 Nieuwe en verantwoorde manier van werken

 Geen rookgassen die ingeademd kunnen worden

Service en onderhoud

In onze werkplaats wordt de technische service en het onderhoud van de elektrische machines uitgevoerd. Naast alle noodzakelijke cursussen hebben onze monteurs ook een opleiding “hoog voltage” (NEN – 9140: 2019) voltooid. Hierdoor zijn zij bevoegd om het speciale onderhoud aan elektrisch aangedreven materieel uit te voeren. Onze monteurs zijn bekend met de nieuwste toegepaste technieken. Met onze eigen storingsdienst zijn wij in staat om 24/7 service te verlenen en onze opdrachtgevers te ondersteunen.

Inzetbaarheid

De Z240 zandbaanwals heeft twee 115kWh wisselbare batterijpakketten. Deze pakketten kunnen op locatie vervangen worden waardoor het werk maar kort onderbroken wordt. Deze batterijpakketten worden ook gebruikt in de GRE T120 tandemwals en de GRE A300 asfaltmachine. Met onze geëlektrificeerde machines voldoen we aan de strenge milieueisen om emissievrij te kunnen werken.

Financiering

De ontwikkeling en bouw van deze GRE Z240 elektrische wals wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiëring van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.