Duurzame toekomstvisie: 100% emissievrij

Met Green Road Equipment zijn we de juiste weg ingeslagen. Samen met onze innovatieve partners en vooruitstrevende klanten maken we flinke meters om een emissievrij asfaltverwerkingsproces mogelijk te maken. En laten we eerlijk zijn: het is hard nodig. In de infrasector zijn ingrijpende maatregelen nodig om aan de wettelijke eisen rondom CO2- en stikstofreductie te voldoen.

We rijden voorop om emissievrij wegenbouw materieel te realiseren. Diesel aangedreven machines bouwen we om naar nieuw en volledig emissievrij en elektrisch materieel.  

  • Circulair gebouwd: waar mogelijk hergebruiken we oude componenten. 
  • Nieuw CE-keurmerk: oude machines krijgen een 2de leven en gaan jaren langer mee. 
  • Met elektrisch materieel vergroot u het werkgebied en voldoet u aan alle eisen.  

Bovendien: u helpt mee stikstof te reduceren en de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. 

Een duurzame visie

We geloven in de gedachte dat we samen een emissievrije wereld kunnen creëren. Daar dragen we bij Green Road Equipment aan bij met onze innovatieve oplossing door bouwmaterieel binnen de infrasector te elektrificeren. Daarmee bouwen we aan een schone en duurzame leefomgeving door emissievrije elektrische asfaltverwerkingsmachines te ontwikkelen én bouwen. Samen met onze verschillende partners bundelen we alle benodigde kennis en ervaring om dit te realiseren. 

Een duidelijke missie

In 2020 zijn we gestart met Green Road Equipment. Op weg naar emissievrij bouwmateriaal voor de infrasector. Dat is nodig, want de totale Nederlandse economie stoot namelijk per jaar 177 miljoen kilo CO2 uit. Daarbij is er wereldwijd een groot stikstofprobleem. Waarbij een groot deel veroorzaakt wordt door de diesel aangedreven machines in de bouw en wegenbouw.  

Wij leveren een belangrijke bijdrage door diesel aangedreven asfaltverwerkingsmaterieel om te bouwen naar emissievrije elektrische machines. En zeg nu zelf: het is een mooie ontwikkeling om deze grote hoeveelheid energie te verduurzamen, toch? 

Bij Green Road Equipment koopt en/of huurt u elektrisch aangedreven bouwmachines voor de infrasector.  

Afspraak maken

Meer weten over de mogelijkheden? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Belangrijke bouwstenen

In 2022 brachten we de eerste volledig elektrische asfaltset op de markt. Bestaande uit een elektrische wals, elektrische asfaltspreidmachine en elektrische bitumensproeiwagen. Dat stelt infra aannemers in staat om ook in kwetsbare gebieden emissievrij verhardingen aan te brengen. Dit introduceerden we tot nu toe als eersten in de markt:  

We zijn hard op weg om een volledig emissievrij machinepark te realiseren. Dit elektrisch materieel verhuren we aan aannemers zodat zij het asfaltverwerkingsproces emissievrij kunnen uitvoeren. Daarbij blijven we onze oplossingen verbeteren en meer (zwaardere) machines ombouwen. Van engineering en test tot bouw van emissievrije toepassingen van elektrisch bouwmaterieel.  

Waarom emissievrij asfaltverwerkingsmaterieel?

 Hoge actieradius

 Circulair

 Minder geluid en trillingen

 Duurzaam en emissievrij wegen aanleggen

 Veilig en gezond werken

 Toekomstbestendig asfalteren

 Gunstige subsidiemogelijkheden

 Elektrisch en waterstof aangedreven

 Géén stikstof uitstoot

 Bijdragen aan een schoner milieu

 Nieuwe en verantwoorde manier van werken

 Geen rookgassen die ingeademd kunnen worden

Technische kennis & jarenlange ervaring

Om dergelijke spectaculaire innovaties te realiseren zijn er enkele aspecten onmisbaar. Vanuit ons familiebedrijf GEBA varen we op onze zorgvuldig opgebouwde kennis en ervaring uit 50 jaar aanleggen en onderhouden van wegen in Nederland. Dat combineren we met de technische kennis van onze eigen engineers en samenwerking met innovatieve partners. Er staat een deskundig team aan specialisten dat elke dag ontwikkelt en bouwt om verder te pionieren.  

Samen de energietransitie versnellen

Deze huidige tijd vraagt een innovatieve aanpak. De ontwikkeling en bouw van emissievrije en elektrische machines heeft flink wat voeten in de aarde. We zijn in deze nichemarkt pionier in de transitie van diesel naar elektrisch aangedreven materieel. Daarbij leveren we maatwerk en introduceren spectaculaire innovaties. Dat doen we samen. Met onze vaste en specialistische partners, die ook vooruit willen. We zetten zaken in beweging om tot ontwikkeling, engineering, test en bouw van emissievrij elektrische machines te komen.   

Deze ontwikkeling wordt ook gezien door fabrikanten, als Bomag, waarmee we intensief samenwerken. Door kennis uit te wisselen kunnen wij machines ombouwen die voldoen aan de kwaliteitseisen van Bomag.  

Samen met onze klanten en partners maken we werkelijkheid van het emissievrij aanleggen van asfalt- en halfverhardingen met elektrisch materieel. We reduceren stikstof- en CO2-uitstoot en versnellen daardoor het energieproces waarin we ons bevinden. Niet voor niets realiseerden we in korte tijd al 60 omgebouwde machines, die nu volledig emissievrij en elektrisch zijn. Zo bouwen wij aan een schoner milieu en gezonde werkplek.    

Electric roller: the future solution
Green Road Equipment team
Green Road Equipment team
Green Road Equipment team